Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі водокористувачі та добувні підприємства поповнили бюджети на 381 мільйон гривень

, опубліковано 22 серпня 2022 о 09:00

У січні-липні запорізькі платники спрямували до бюджетів 130 мільйонів 700 тисяч гривень рентної плати за спеціальне використання води. Відповідно до бюджетного розподілу до місцевих скарбниць надійшло 58,8 мільйона гривень, до державного бюджету – 71,9 мільйона гривень.

Також за цей час добувні компанії регіону забезпечили до бюджетів 250 мільйонів 200 тисяч гривень рентної плати за користування надрами. Так, до держбюджету направлено 174,3 мільйона гривень, до місцевих скарбниць – 75,9 мільйона гривень.

Нагадаємо, 22 серпня є граничним днем подання податкової декларації рентної плати за липень 2022 року з розрахунком рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини, а 30 серпня – останній день сплати за липень 2022 року рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини.

З актуальними роз'ясненнями щодо нарахування і сплати податків, зборів, зокрема, рентних платежів, можна ознайомитись на сайті Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу: https://zir.tax.gov.ua/.