Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємці перерахували до місцевих бюджетів майже мільярд гривень єдиного податку

, опубліковано 20 вересня 2022 о 09:09

За вісім місяців до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 978 мільйонів гривень єдиного податку.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, фізичні особи підприємці спрямували до скарбниць громад 730 мільйонів 700 тисяч гривень. Від суб'єктів господарювання-юридичних осіб третьої групи спрощеної системи оподаткування бюджети отримали 167 мільйонів 300 тисяч гривень, від платників четвертої групи – 80 мільйонів гривень.

Нагадаємо, сьогодні – останній день подання юридичними особами податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні за серпень 2022 року. Також цей день є граничним для подання податкової декларації платниками єдиного податку ІІІ групи, які використовують особливості оподаткування у розмірі 2 відсотки доходу за серпень. Крім того, 20 вересня завершується термін сплати за поточний календарний місяць авансових внесків з єдиного податку фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп. Подати заяву про відмову від спрощеної системи можна також сьогодні, до 20 вересня включно.

Отримуйте більше інформації на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/.

Спілкуйся з органами ДПС дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

Кожна гривня, сплачена до бюджету, забезпечує фінансову стабільність нашого регіону. Дякуємо усім представникам бізнесу!