Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі роботодавці спрямували до пенсійного і соціальних фондів 8 мільярдів гривень

, опубліковано 04 жовтня 2022 о 09:03

У січні-вересні від запорізьких платників податків надійшло 8 мільярдів 86,8 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у вересні до пенсійного і соціальних фондів сплачено 867 мільйонів гривень.

Нагадаємо, платниками єдиного внеску є роботодавці. Він нараховується на суму заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт або надання послуг за цивільно-правовими договорами.

Важливо пам'ятати, що 19 жовтня є останнім днем сплати єдиного внеску, нарахованого за попередній квартал фізичними особами-підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність та членами фермерських господарств. А 20 жовтня – граничний термін сплати єдиного внеску, нарахованого за вересень 2022 року роботодавцями за найманих працівників, для гірничих підприємств – до 28 жовтня включно.

Дякуємо запорізьким працедавцям, які забезпечують мешканців регіону робочими місцями, а бюджети і соціальні фонди – своєчасними надходженнями.

Більше інформації про оподаткування – на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/.

Спілкуйся з органами ДПС дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".