Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі виробники та продавці підакцизної продукції сплатили 275 мільйонів гривень акцизного податку

, опубліковано 07 жовтня 2022 о 09:08

За дев'ять місяців компанії і підприємці регіону спрямували до бюджетів усіх рівнів 274 мільйони 800 тисяч гривень акцизного податку.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до державного бюджету надійшло 67 мільйонів гривень акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів. До місцевих скарбниць направлено 207 мільйонів 800 тисяч гривень.

Нагадаємо, суми акцизного податку з підакцизних товарів, вироблених на території України, перераховуються до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації за місячний податковий період.
Суми податку з алкогольних напоїв, для виробництва яких використовується спирт етиловий неденатурований, сплачуються при придбанні марок акцизного податку.

Суми податку з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов'язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку виробниками тютюнових виробів сплачуються до бюджету протягом п'ятнадцяти робочих днів після отримання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації. Якщо зазначений строк припадає на день наступного бюджетного року, сума акцизного податку сплачується виробникам тютюнових виробів до закінчення бюджетного року, в якому отримані марки.

Детальна інформація стосовно оподаткування, а також відповіді на актуальні запитання платників розміщені на субсайті податкової служби регіону: https://zp.tax.gov.ua/.

Спілкуйся з органами ДПС дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".