Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час війни запорізькі підприємці обирають РРО «в смартфоні»: зареєстровано 1644 програмних касових апаратів

, опубліковано 09 листопада 2022 о 08:45

З початку дії воєнного стану запорізькі підприємці зареєстрували понад дві з половиною тисячі одиниць касової техніки. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, з 24 лютого представники бізнесу підключили 1644 програмних реєстраторів розрахункових операцій та 895 звичайних касових апаратів.

Платники податків регіону надають перевагу саме РРО "в смартфоні", адже зручність і вигода у використанні нового сервісу очевидні. Так, програмне забезпечення ПРРО від податкової служби надається безкоштовно, його можна встановити на мобільний телефон, комп'ютер або планшет (для платформ iOS, Windows, Android, WEB). Детальна інструкція про це – за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/povidomlennya-rozyasnennya/620987.html.

Більше інформації про те, як користуватися ПРРО, як завантажити програмне забезпечення, як вести облік товарних запасів, які вимоги до фіскальних чеків тощо – на сайті ДПС: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/povidomlennya-rozyasnennya/.

Також нагадаємо, в період дії воєнного стану інформацію про реєстраційний номер екземпляру РРО суб'єкт господарювання може отримати в приватній частині Електронного кабінету в режимі перегляду облікових даних платника, пункт "Відомості про РРО".