Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З виробництва та імпорту підакцизних товарів запорізький бізнес сплатив майже 80 мільйонів гривень

, опубліковано 11 листопада 2022 о 09:05

У січні-жовтні виробники та імпортери підакцизної продукції регіону перерахували до державного бюджету 79 мільйонів 473 тисячі гривень акцизного податку. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, найбільші надходження забезпечені від ввезення на територію України підакцизних товарів.

Нагадаємо, суми акцизного податку з підакцизних товарів, вироблених на митній території України, перераховуються до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації за місячний податковий період.

Сплата акцизного податку в разі ввезення підакцизних товарів на митну територію України здійснюється наступним чином:
– податок сплачується до або в день подання митної декларації;

– у разі ввезення маркованої підакцизної продукції на митну територію України податок сплачується під час придбання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання митної декларації;

– платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов'язані пред'явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.