Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До податкової служби за Е-ключами звернулись більше шести тисяч запоріжців

, опубліковано 01 грудня 2022 о 09:03

У січні-листопаді 6215 платників податків регіону отримали у податковій службі електронні ключі. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, фахівці підрозділу реєстрації користувачів видали 14066 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

У листопаді за електронними довірчими послугами звернулись 340 запоріжців.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року №300 "Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг" здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Власники ключів, яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати одним із способів, наведених за посиланням: https://acskidd.gov.ua/blokuvannya.

Крім того, до 31 грудня 2022 року тимчасово дозволяється використовувати електронні підписи чи печатки, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається у захищеному носієві ключової інформації.