Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємці спрямували до місцевих бюджетів 1,3 мільярда гривень єдиного податку

, опубліковано 28 грудня 2022 о 09:03

З початку року до місцевих бюджетів області надійшло 1 мільярд 286 мільйонів гривень єдиного податку. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у листопаді запорізькі підприємці направили до скарбниць громад майже 105 мільйонів гривень.

Найбільші надходження у січні-листопаді забезпечили фізичні особи-підприємці, які сплатили 951 мільйон гривень єдиного податку. Суб'єкти господарювання-юридичні особи направили до місцевих бюджетів 222 мільйони гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 113,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, 30 грудня – останній день сплати єдиного податку за листопад для юридичних осіб третьої групи, які використовують особливості оподаткування. Також цього дня спливає граничний термін сплати єдиного податку платниками третьої групи, які використовують особливості оподаткування у розмірі два відсотки доходу, за результатами поданих декларацій за листопад 2022 року.

Більше інформації про нарахування і сплату податків читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/.