Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі орендарі та власники земель поповнили бюджети громад більш ніж на мільярд гривень

, опубліковано 18 січня 2023 о 09:01

За минулий рік до місцевих бюджетів регіону надійшло 1 мільярд 32 мільйони гривень плати за землю. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, найбільші надходження забезпечили власники і орендарі земельних ділянок-юридичні особи – 983 мільйони гривень. Землекористувачі-фізичні особи сплатили 49 мільйонів гривень.

Лише у грудні до скарбниць громад спрямовано 84 мільйони гривень земельного податку і орендної плати.

Упродовж 2022 року до податкової служби суб'єкти господарювання-юридичні особи подали 8368 декларацій, у тому числі 4615 – з земельного податку, 3753 – з орендної плати.

Нагадаємо, цієї п'ятниці, 20 січня, спливає граничний термін подання податкової декларації з плати за землю (земельний податок або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за грудень у разі не подання податкової декларації на 2022 рік. А 30 січня – останній день сплати плати за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за грудень 2022 року.

Отримуйте більше інформації з питань оподаткування на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/.