Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запоріжці сплатили до місцевих бюджетів майже 121 мільйон гривень податку на нерухомість

, опубліковано 26 січня 2023 о 12:09

У 2022 році до місцевих бюджетів регіону сплачено 120 мільйонів 900 тисяч гривень податку на нерухомість. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у грудні власники нерухомого майна перерахували до скарбниць громад 4,3 мільйона гривень.

Упродовж минулого року суб'єкти господарювання-юридичні особи перерахували до бюджетів майже 112 мільйонів гривень податку на нерухомість, від фізичних осіб надходження перевищили 9 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у 2023 році запроваджується нова форма податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Основні зміни, що містяться у новій декларації:

– передбачена можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (у додатках 1 та 2);

– декларацію доповнено інформацією щодо:

– адреси місць розташування об'єктів оподаткування (колонка 4 розділу І у додатках 1 та 2);

– строку користування податковою пільгою у звітному періоді (колонки 20 –21 розділу І додатка 1, колонки 19 – 20 розділу І додатка 2);

– деталізації нарахованих до збільшення сум податкового зобов'язання згідно з п. 50.4 ст. 50 Податкового кодексу України (рядки 5.1, 5.2 розділу ІІ у додатках 1 та 2).

Детальніше про нову форму звітності – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/644959.html.

Також зазначимо, що 30 січня є останнім днем сплати юридичними особами авансового внеску податку на нерухоме майно за четвертий квартал 2022 року.