Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі підприємці отримали 4,6 тисячі ліцензій на продаж підакцизної продукції

, опубліковано 27 січня 2023 о 09:02

Упродовж минулого року запорізькі компанії і підприємці сплатили до місцевих бюджетів 31 мільйон 555 тисяч гривень плати за ліцензії.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, фахівці податкової служби регіону видали суб'єктам господарювання 4657 дозволів на право реалізації підакцизних товарів.

Так, у 2022 році представники бізнесу отримали 1805 ліцензій для торгівлі алкогольними напоями, 1825 – для продажу тютюнових виробів, 710 – для роздрібної реалізації пива та 310 – сидру тощо. Крім того, продовжено термін дії 7249 документів, анульовано 1861.

Нагадаємо, видача, анулювання, видача дублікатів, переоформлення ліцензій у випадках, передбачених законодавством, та додатків до них на право оптової, роздрібної торгівлі спиртом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідин, що використовуються в електронних сигаретах пального та зберігання пального, здійснюється в територіальних органах податкової служби. Отримати необхідні документи суб'єкти господарювання можуть в органах ДПС за місцем провадження діяльності.

Більше інформації отримуйте на субсайті податкової служби у Запорізькій області: https://zp.tax.gov.ua/.