Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Економічну активність Запорізької області та законодавчі новації обговорили представники бізнесу, наукової спільноти та податкової служби

, опубліковано 15 березня 2023 о 11:38

Сьогоденні реалії, викликані збройною агресією російської федерації, завдають втрат та негативно впливають на економіку регіону. Водночас за таких обставин більшість представників запорізького бізнесу, адаптуючись до нових умов, продовжують працювати, сплачувати податки та створювати робочі місця.

Фаховому розгляду економічної активності та проблем платників в умовах воєнного стану, останнім законодавчим новаціям та проєктам змін до Податкового кодексу була присвячена зустріч наукової, бізнес-спільноти та податкової служби, яка відбулася в Запорізькому обласному союзі промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" під керівництвом президента організації Олександра Головка. Позицію органів ДПС представляли начальниці управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Запорізькій області Ольга Лисенко та відділу інформаційної взаємодії Людмила Савченко.

Учасники обговорення проаналізували статистичні дані щодо динаміки економічного розвитку регіону та обговорили першочергові проблеми бізнесу. Крім того, сторони розглянули проєкти податкових новацій, оновлений механізм реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Також фахівці податкової служби наголосили на можливостях регіональних комунікаційних платформ, які надають консультаційну допомогу та сприяють оперативному вирішенню проблемних питань суб'єктів господарювання.

За результатами зустрічі представники ЗОСППР "Потенціал" напрацюють пропозиції щодо законодавчих змін, які будуть запропоновані до обговорення на наступному засіданні Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.