Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові онлайн-сервіси стали доступними ще для півтори тисячі запоріжців

, опубліковано 03 квітня 2023 о 09:10

За перший квартал за безкоштовними електронними ключами до податкової служби звернулись 1540 платників податків регіону. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, спеціалісти регіонального підрозділу КНЕДП Державної податкової служби видали 3526 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Нагадаємо, термін чинності електронних ключів становить не більше двох років з моменту їх формування. Але на період воєнного стану сертифікати автоматично подовжуються терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Згенерувати особисті ключі можливо безпосередньо у відокремлених пунктах реєстрації Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України (https://ca.tax.gov.ua/contacts) або онлайн (для зареєстрованих користувачів – https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates).

У разі отримання електронних довірчих послуг, до закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, слід скасувати діючі кваліфіковані сертифікати відкритих ключів. Докладніше – за посиланням: https://ca.tax.gov.ua/blokuvannya.

Програмне забезпечення для роботи з кваліфікованим електронним підписом можна завантажити за покликанням: https://ca.tax.gov.ua/program_obespech.