Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збереження робочих місць та соціальний захист працівників запорізьких підприємств обговорювалися під час засідання спеціальної комісії

опубліковано 20 лютого 2023 о 12:26

У Запоріжжі під керівництвом заступника голови Запорізької обласної військової адміністрації Віталія Сиволапа пройшло засідання спеціальної обласної комісії для вжиття заходів щодо запобігання різкому зростанню безробіття в регіоні.

До обговорення питань соціального захисту працівників підприємств у військовий час долучились представники органів влади регіону. Позицію податкової служби представляла начальниця управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Баневич.

Учасники проаналізували ситуацію на ринку зайнятості та негативні тенденції, що вплинули на роботу запорізьких підприємств. Члени комісії розглянули стан виконання державних програмам з підтримки бізнесу в умовах війни, які спрямовані на підтримку економіку та збереженню робочих місць. Окрему увагу приділили питанням компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та виплат допомоги по безробіттю.

Так, за інформацією Запорізької РВА наразі у простої перебуває понад 10 відсотків від загальної кількості працівників на підприємствах району. З 2,4 тисячі працівників призупинено дію трудового договору відповідно до Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" від 15.03.2022 № 2136-IX.

У зв'язку з бойовими діями 19,4 тисячам особам надано відпустки без збереження заробітної плати, 361 особі – відпустки з частковою оплатою.

Під час засідання було наголошено на необхідності реалізації спільних заходів щодо надання допомоги запорізьким установам та організаціям з метою упередження збереження робочих місць та заробітної плати працівників.