Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детінізація виплати заробітної плати: Робоча зустріч з платниками

, опубліковано 17 квітня 2023 о 10:00

Запорізькі податківці проводять серію зустрічей з представниками підприємств щодо необхідності неухильного дотримання законодавства про оплату праці та детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення. На заходи запрошуються суб'єкти господарювання, які нараховують середньомісячну зарплату у розмірах менше законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Так, днями фахівці Олександрівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області зустрілися з представниками ПРАТ "Промавтоінвест", аби з'ясувати причини нарахування та виплати заробітної плати менше законодавчо встановленого мінімума та обговорити шляхи вирішення ситуації, що склалася на підприємстві. В ході зустрічі головний бухгалтер ПРАТ "Промавтоінвест" повідомила, що основною причиною, яка  призвела до такої ситуації є зменшення обсягів надання в оренду майна, у зв’язку із введенням воєнного стану та, як наслідок,  скорочення кількості робочих днів, що в свою чергу призвело до зниження рівня заробітної плати, пропорційно кількості відпрацьованих днів.

Керівник Олександрівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Володимир Бабич наголосив на неприпустимості порушення законодавства при нарахуванні заробітної плати найманим працівникам і закликав привести її у відповідність до закону щойно ситуація на підприємстві нормалізується, адже від цього залежить не тільки сплата податків та соціальні гарантії, а й відповідальність працівника за виконану роботу.