Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому кварталі запорізькі користувачі і власники земель сплатили до бюджетів регіону 242 мільйони гривень

, опубліковано 24 квітня 2023 о 09:02

У січні-березні до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 242 мільйони 400 тисяч гривень плати за землю.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, найбільші надходження забезпечили власники і користувачі земельних ділянок-юридичні особи – 234 мільйони 500 тисяч гривень.

У березні до скарбниць регіону сплачено майже 88 мільйонів гривень земельного податку і орендної плати. Зокрема, підприємства, установи та організації спрямували до бюджетів громад близько 85 мільйонів гривень плати за землю.

Нагадаємо, плата за землю – обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема, з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої-третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва.