Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі постачальники підакцизної продукції сплатили до держбюджету 34,6 мільйона гривень

, опубліковано 05 травня 2023 о 09:00

У січні-квітні від запорізьких імпортерів підакцизних товарів до державного бюджету надійшло 34 мільйони 600 тисяч гривень акцизного податку. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, за попередній місяць компанії регіону перерахували до бюджету майже 12 мільйонів гривень акцизного податку з ввезеної в Україну продукції.

Нагадаємо, обсяги ввезеного на митну територію України пального зараховуються до Системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового автоматично на підставі оформлених митних декларацій у розрізі платників податку та умов оподаткування пального за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

Формою акцизної накладної, затвердженої наказом Міністерства фінансів України 27.11.2020 № 729 передбачено заповнення реквізитів митної декларації, зокрема дати та номеру МД, які проставляються в розділі "Реквізити митної декларації" при заповненні та реєстрації в Єдиному реєстрі акцизних накладних за кодом операцій для складання в одному примірнику "4", платником акцизного податку під час розподілення між акцизними складами пересувними, що використовуються під час ввезення пального, або акцизними складами, які є ліцензійними митними складами, на яких здійснюється митне оформлення.

Докладніше про це читайте на сайті податкової служби: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/660899.html.