Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можливе заповнення іноземною мовою відомостей про нерезидента у полях «Повне найменування нерезидента» та «Місцезнаходження нерезидента» Додатка ПН до декларації з податку на прибуток?

, опубліковано 10 травня 2023 о 14:29

Додаток ПН до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897, є невід’ємною частиною до Декларації та заповнюється окремо по кожному нерезиденту, якому виплачуються доходи із джерелом їх походження з України.

У Додатку ПН до Декларації зазначаються відомості про нерезидента, зокрема «Повне найменування нерезидента», «Місцезнаходження нерезидента».

Якщо в угоді з нерезидентом здійснено переклад на українську мову відомостей про нерезидента, зокрема, його «Повне найменування нерезидента» та «Місцезнаходження нерезидента» у Додатку ПН до Декларації такі реквізити також зазначаються українською мовою.

Коли ж в угоді нерезидента вказані без перекладу на українську мову, і з метою збереження ідентичності зовнішньоекономічної угоди та первинних документів, оформлених у зв’язку зі здійсненням зовнішньоекономічної операції, графи «Повне найменування нерезидента» та «Місцезнаходження нерезидента» Додатка ПН до Декларації заповнюються на іноземній мові.