Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові борги запорізьких платників зменшились майже на 88 мільйонів гривень

, опубліковано 11 травня 2023 о 09:00

З початку року платники податків регіону погасили заборгованість перед бюджетами на загальну суму 87 мільйонів 900 тисяч гривень.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, за чотири місяці до державного бюджету надійшло 33 мільйони 400 тисяч гривень, до місцевих скарбниць – 54 мільйони 500 тисяч гривень.

З метою скорочення недоїмки у поточному році фахівці податкової служби подали до судових органів 174 позови про стягнення податкового боргу на суму 27 мільйонів гривень. На даний час судами задоволено 130 позовів із сумою 5,8 мільйона гривень. 

Нагадаємо, платник податків може надати згоду на отримання інформації про податковий борг банківській установі. Для цього у приватній частині Електронного кабінету необхідно скористатися меню "Згода на передачу інформації". Детальніше – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/675358.html.

Більше інформації з  питань оподаткування розміщено на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua.