Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запоріжці перерахували до бюджету 220 мільйонів гривень військового збору

, опубліковано 15 травня 2023 о 09:00

З початку року запорізькі платники податків спрямували до державного бюджету 219 мільйонів 700 тисяч гривень військового збору. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, лише у квітні запоріжці сплатили 58 мільйонів 200 тисяч.

Нагадаємо, ставка військового збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші. Платниками збору є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Також зазначимо, 30 травня – останній день сплати за квітень 2023 року податковим агентом військового збору, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку

Актуальні роз'яснення та повідомлення з питань сплати податків читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua.