Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі водокористувачі і добувні підприємства сплатили до бюджетів 38 мільйонів гривень

, опубліковано 30 травня 2023 о 09:08

За чотири місяці від підприємств регіону до бюджетів усіх рівнів надійшло 37 мільйонів 300 тисяч гривень рентної плати за спеціальне використання води.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, запорізькі водокористувачі направили до державного бюджету 9 мільйонів 300 тисяч гривень, до спецфонду – 11 мільйонів 200 тисяч гривень, до місцевих скарбниць – 16 мільйонів 800 тисяч гривень.

У квітні до скарбниць перераховано 900 тисяч гривень.

Крім того, з початку року за користування надрами компанії і організації спрямували 900 тисяч гривень рентної плати.

Також 280 суб'єктів господарювання подали до органів податкової служби області декларації з рентної плати за спеціальне використання води та за користування надрами.

Нагадаємо, 30 травня – останній день сплати за квітень рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини, за користування радіочастотним ресурсом України, за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами територією України та за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.

Більше інформації з питань оподаткування читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua.