Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові пільги та нові можливості для прифронтових громад: Панель освітніх зустрічей для представників Запорізького району

, опубліковано 01 червня 2023 о 16:33

Чергову серію зустрічей проведено для представників малого і середнього підприємництва та керівників громад Запорізького району.

Спікери заходу наочно презентували інструменти підтримки розвитку бізнесу і територій та роз'яснили останні податкові новації, які вже набули чинності.

Про податкові преференції для прифронтових громад та особливості встановлення військовими адміністраціями ставок з податків і зборів в умовах воєнного стану докладно розповіли начальники підрозділів Головного управління ДПС у Запорізькій області Наталія Оніщенко та Олена Бессонова. Зокрема, йшлося про застосування Порядку підтвердження неможливості виконання платниками податків своїх податкових обов'язків та норм Закону України № 3050-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно".

Нагадаємо, панель освітніх зустрічей організована Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації спільно з Державною організацією "Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області" та має на меті надати практичну допомогу і підвищити фінансово-правову та податкову обізнаність платників податків і громад з тимчасово окупованих росією або з прифронтових територій.