Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пенсійний та соціальні фонди отримали від запоріжців чотири мільярди гривень єдиного внеску

, опубліковано 02 червня 2023 о 09:03

У січні-травні запорізькі платники податків спрямували 4 мільярди 74 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у травні запоріжці сплатили до пенсійного та соціальних фондів 846 мільйонів гривень.
Нагадаємо, 20 червня – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за травень 2023 року роботодавцями за найманих працівників, а 28 червня – є граничним днем перерахування платежу для гірничих підприємств.

У випадку необхідності повернення єдиного внеску платнику необхідно направити заяву, до якої додається копія одного розрахункового документа (квитанції або іншого документа, згідно з яким було здійснено помилкову або надмірну сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування).

Дана процедура здійснюється відповідно до Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та помилково сплачених коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.07.2021 № 417, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.09.2021 за № 1185/36807, на підставі заяви платника про повернення коштів.

Більше інформації про нарахування і сплату податків читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua/.