Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації в оподаткуванні волонтерів та податкові перевірки – у фокусі уваги Громадської ради

, опубліковано 05 червня 2023 о 16:08

У податковій службі регіону за участю в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслана Рачинського відбулося чергове засідання Громадської ради.

Звертаючись до присутніх, керівник податкового відомства регіону наголосив, що за останній час у податковому законодавстві відбулися суттєві зміни, отже наразі фахівці служби проводять активну роз'яснювальну роботу. При цьому Руслан Рачинський відзначив роль представників громадських організацій у поширенні інформації щодо податкових новацій.

Під час засідання учасники предметно обговорили найбільш значущі законодавчі нововведення. Так, керівники підрозділів Світлана Баневич, Олена Рулевська та Олена Ганіцька детально розповіли про звітність та оподаткування фізичних осіб-волонтерів, вимоги щодо документального забезпечення операцій волонтерськими неприбутковими організаціями, перевірки платників податків у період дії воєнного стану, а також торкнулися теми реєстрації податкових накладних.

У ході фахової дискусії члени Громадської ради акцентували увагу на особливостях запровадження податкових змін для платників Запорізької області та з'ясували позицію податкової служби щодо застосування окремих норм законодавства.

Фотоматеріали по темі