Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фінансова підтримка громад і податкові пільги: Освітня панель для мелітопольських платників

, опубліковано 13 червня 2023 о 10:40

У Запоріжжі завершились освітні зустрічі для представників прифронтових та тимчасово окупованих громад, організовані Департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації та Державною організацією "Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області". У рамках серії заходів для платників п'яти районів області було презентовано актуальні зміни податкового законодавства, фінансові інструменти підтримки та технічної допомоги, а також послуги для підприємств і органів місцевого самоврядування.

Під час фінальної сесії для платників Мелітопольського району фахівці податкової служби роз'яснили основні новації у податковому законодавстві, що стосуються територій, на яких велися бойові дії або які опинилися під окупацією російської федерації. Зокрема, про застосування Порядку підтвердження неможливості виконання платниками податків своїх податкових обов'язків та норм Закону України № 3050-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно" докладно розповіли начальниці підрозділів Головного управління ДПС у Запорізькій області Наталія Оніщенко та Олена Бессонова. 

Також під час обговорення було розглянуте питання податкових пільг та встановлення військовими адміністраціями ставок з податків і зборів в умовах воєнного стану.

У ході засідання представники громад мали можливість з'ясувати питання, які виникають у зв'язку із реалізацією окремих законодавчих норм.