Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для торгівлі підакцизними товарами запорізький бізнес оформив 1769 ліцензій

, опубліковано 26 червня 2023 о 09:07

За п'ять місяців запорізькі компанії і підприємці отримали у податковій службі 1769 ліцензій на право торгівлі підакцизною продукцією. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до місцевих бюджетів регіону надійшло 12 мільйонів гривень плати за ліцензії.

Так, суб'єкти господарювання оформили 609 документів на роздрібну реалізацію алкогольних напоїв, 613 дозволів на продаж тютюнових виробів, 300 – на реалізацію пива та 120 – сидру тощо. Крім того, видано 36 ліцензій на торгівлю уроздріб пальним, 62 – на його зберігання. Також фахівці органів ДПС продовжили термін дії 3336 документів та анулювали 678.

Всього на даний час загальна кількість діючих ліцензій складає 6451.

Нагадаємо, про факти здійснення торгівлі підакцизними товарами без ліцензій можна повідомляти у чат-бот ДПС "StopViolationBot" в месенджері Telegram (https://t.me/StopOverpriceBot). Цей сервіс також приймає інформацію стосовно інших виявлених ймовірних порушень законодавства, зокрема, щодо незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків, відмову у розрахунку банківською карткою, недотримання порядку реалізації підакцизної продукції, неоформлення трудових відносин з найманими працівниками, здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.