Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запоріжці зі своїх доходів сплатили до державного бюджету майже 1,3 мільярда гривень

, опубліковано 18 липня 2023 о 09:00

За перше півріччя до державного бюджету надійшло 1 мільярд 273 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у червні запорізькі платники податків спрямували до бюджету 265 мільйонів 500 тисяч гривень ПДФО.

Нагадаємо, 19 липня – останній день сплати за попередній квартал авансових платежів з ПДФО фізичними особами-підприємцями, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, розрахованих самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у книзі обліку доходів і витрат.

31 липня завершується термін сплати за червень 2023 року податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді:

– процентів на поточний або депозитний банківський рахунок;
– процентів на вклади члена кредитної спілки.

Також цей день є граничним для перерахування за червень податковим агентом податку на доходи фізичних осіб, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.

Крім того, 31 липня спливає термін сплати сум податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначених у річній декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність та громадянами.