Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сучасні і класичні касової апарати: для Новомиколаївських платників проводять інформаційні зустрічі

, опубліковано 15 серпня 2023 о 13:13

Спеціалісти фахівці Новомиколаївської державної податкової інспекції організовують інформаційні зустрічі з платниками податків щодо змін у законодавстві та обов'язкового застосування РРО та програмних РРО.

Підприємцям докладно пояснюють особливості реєстрації і роботи з касовими апаратами та програмних РРО. Так, законодавством не встановлено для платників єдиного податку нових вимог щодо будь-якої обов'язкової форми обліку товарів. Виключенням є торгівля технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами, ювелірними виробами, підакцизними товарами. Кожен суб'єкт господарювання сфери роздрібної торгівлі та громадського харчування за замовчуванням буде продовжувати вести кількісний облік товарів з метою контролю залишків та наявності повного асортименту товарів, які ним реалізуються. А програмне забезпечення сучасних апаратних та програмних РРО вільно інтегрується із бухгалтерськими, іншими програмами, зокрема, в частині створення та ведення номенклатури товарів.

Під час зустрічей податківці демонструють процес підключення програмних РРО за допомогою вебпорталу ДПС та Електронного кабінету.