Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фіскалізація – це обов’язкова умова здійснення розрахунків готівкою

, опубліковано 17 серпня 2023 о 13:39

Днями до Олександрівського підрозділу податкової служби Запорізької області завітали представники провідних підприємств регіону, які надають послуги з технічного обслуговування та ремонту автівок. З підприємцями зустрілася керівниця відділу податків і зборів Оксана Федорова та інші фахівці служби.

Предметом обговорення стали питання, пов’язані із поверненням на довоєнну систему оподаткування. Зокрема, йшлося і про обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій під час здійснення готівкових розрахунків, а також негативні наслідки порушення касової дисципліни.

Оксана Федорова зазначила, що наразі Запорізька область має певні преференції щодо застосування норм Закону України від 30 червня 2023 № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», однак більшість його норм поширюється і на підприємців нашого регіону. Тож, податкова служба надає максимальну  інформаційну підтримку платникам, аби уникнути негативних наслідків необізнаності у законодавчих нормах.

Під час зустрічі також були розглянуті питання, пов’язані зі сплатою податку на додану вартість та іншими аспектами ведення бізнесу.