Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Впровадження Закону №3219 та використання програмних РРО: Робоча зустріч із запорізькими підприємцями

, опубліковано 28 серпня 2023 о 10:15

Днями під керівництвом начальниці Вознесенівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Олени Шишкіної відбулося засідання робочої групи за участю підприємців міста.

Учасники розглянули новації податкового законодавства, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану".

Олена Шишкіна повідомила, що цим законом передбачені ряд преференцій для платників, які зареєстровані на прифронтових територіях. Вона деталізувала особливості нарахування і сплати окремих податків, проведення перевірок, застосування санкцій, надання індивідуальних податкових консультацій, розгляду скарг платників податків тощо.

Також представники податкової служби і підприємці обговорили аспекти реєстрації і використання касової техніки та ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації. Зокрема, платникам роз'яснили можливості програмних РРО від ДПС. В свою чергу, фахівці служби завжди готові надати консультаційну допомогу у встановленні, реєстрації і роботи з програмним забезпеченням.