Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про фіскалізіацію готівкових розрахунків в деталях: Відповіді на актуальні запитання запорізького бізнесу під час вебінару

, опубліковано 30 серпня 2023 о 14:56

Сьогодні в рамках інформаційної кампанії для запорізьких платників податків регіону був проведений вебінар, присвячений реєстрації і особливостям використання касової техніки. Захід відбувся за підтримки Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" та його президента Олександра Головка.

Відкриваючи онлайн зустріч, в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський наголосив, що податкова служба регіону проводжує спілкування з платниками щодо актуальних податкових новацій та консультує представників бізнесу з питань реєстрації і роботи з РРО та програмних РРО. Також керівник відомства актуалізував основні положення Закону України №3219-ІХ щодо повернення довоєнного оподаткування, які мають особливе значення для суб'єктів підприємництва Запорізької області.

Фахівчиня управління податкових сервісів Любава Міщенко розтлумачила порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій. Учасникам зустрічі було представлено покрокову інструкцію з оформлення та введення в експлуатацію РРО, перереєстрації касової техніки та скасування реєстрації. Любава Міщенко підкреслила, що суб'єкт господарювання для проведення розрахункових операцій обирає за власним бажанням, який реєстратор розрахункових операцій він буде застосовувати – класичний або програмний РРО. При цьому податкова служба забезпечує зручним та безоплатним ПРРО, який доступний на вебпорталі ДПС України.

Начальниця підрозділу фактичних перевірок Марина Костирко докладно розповіла про особливості застосування РРО і програмних РРО у різних сферах діяльності запорізьких платників, організацію податкового аудиту та відповідальність за недотримання законодавчих вимог у сфері розрахункових операцій. 

У серії "запитання-відповіді" користувачі касової техніки з'ясували для себе нюанси у використанні звичайних касових апаратів та РРО "в смартфоні".

Фотоматеріали по темі