Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова заборгованість запорізьких платників зменшилась на 266 мільйонів гривень

, опубліковано 18 вересня 2023 о 09:10

З початку року платники податків регіону погасили борги перед бюджетами та соціальними фондами на загальну суму 265 мільйонів 700 тисяч гривень.

Так, до державного бюджету надійшло 75 мільйонів 800 тисяч гривень, до місцевих скарбниць – майже 119 мільйонів гривень. До пенсійного та соціальних фондів сплачено 71 мільйон гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Для зменшення заборгованості до судових органів направлено 318 позовів про стягнення своєчасно несплачених податків і внесків на суму понад 504 мільйони гривень. На даний час за винесеними судовими рішеннями до бюджетів має надійти 59 мільйонів 500 тисяч гривень.

Крім того, відповідно до норм Податкового кодексу України та рішень суду списано податковий борг на суму майже 2,5 мільярда гривень, більша частина якого припадала на підприємства-банкрути.

Нагадаємо, дізнатися інформацію про наявність або відсутність податкового боргу можна у приватній частині Електронного кабінету у вкладці "Стан розрахунків з бюджетом" (https://cabinet.tax.gov.ua).