Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Виходь на світло!": У Запоріжжі обговорили перебіг кампанії з детінізації праці

, опубліковано 19 вересня 2023 о 12:35

У Запоріжжі відбулось чергове засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці. Участь у заході взяли представники Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Головного управління ДПС у Запорізькій області, Запорізького обласного союзу промисловців, підприємців (роботодавців) "Потенціал", ГУ Пенсійного фонду в Запорізькій області, правоохоронних органів та інших державних структур. Позицію податкової служби представляли очільниця управління оподаткування фізичних осіб Світлана Баневич і начальник відділу координації та інформаційно-аналітичного забезпечення Віктор Аркатов.

Представники відомств обговорили перші результати інформаційної кампанії "Виходь на світло!", яка проводиться за сприяння проєкту Європейського Союзу та Міжнародної організації праці "На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні". Основне завдання кампанії – підвищити рівень обізнаності працедавців і найманих робітників щодо необхідності і порядку оформлення трудових відносин, негативних наслідків нелегальної праці та зарплат "в конвертах", а також нагадати про соціальні гарантії і численні переваги офіційного працевлаштування.

Також сторони розглянули стан реалізації положень Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму та сприяння відновленню економіки на поточний рік. У результаті члени робочої групи узгодили подальші кроки у протидії тіньовій зайнятості населення.