Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі власники нерухомості поповнили бюджети громад на 66 мільйонів гривень

, опубліковано 26 вересня 2023 о 09:02

У січні-серпні до місцевих бюджетів регіону надійшло 66 мільйонів гривень податку на нерухоме майно. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, у серпні власники нерухомості сплатили до скарбниць громад 3 мільйони 600 тисяч гривень.

З початку року суб'єкти господарювання-юридичні особи перерахували до місцевих бюджетів 59 мільйонів гривень податку на нерухомість, від фізичних осіб скарбниці отримали 7 мільйонів гривень.

За вісім місяців декларації з податку на нерухомість подали 2739 підприємств, організацій та установ. Фізичні особи можуть переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо нарахування податку на нерухомість у приватній частині Електронного кабінету, а також звернутися до органів ДПС для звірки даних.

Нагадаємо, про особливості нарахування і сплати податку на нерухоме майно для фізичних та юридичних осіб можна дізнатися в розділі "Онлайн-навчання" на вебпорталі податкової служби України: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-neruhome-mayno/.