Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розвиток партнерства у вирішенні проблем запорізького бізнесу: Зустріч із керівництвом ЗОСППР "Потенціал"

, опубліковано 04 жовтня 2023 о 12:53

Сьогодні в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов провів робочу зустріч із президентом Запорізького обласного союзу промисловців, підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександром Головком, під час якої сторони обговорили проблемні питання і виклики для запорізького бізнесу, пов'язані зі збройною агресією російської федерації, та перспективи відновлення повноцінної роботи компаній і підприємців регіону, а також торкнулися актуальної для області теми бюджетного розподілу податку на доходи фізичних осіб.

Також під час зустрічі були розглянуті актуальні для платників кейси та податкові новації. Зокрема, йшлося про реалізацію норм законодавства, якими було відновлено довоєнну систему оподаткування.

Як зазначив Дмитро Шаповалов, фахівці податкової служби активно комунікують з суб'єктами господарювання, аби уникнути можливих порушень. Спеціалісти служби надають консультаційну підтримку представникам підприємництва.

Керівник податкової служби області повідомив, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування тощо. Крім того, нещодавно користувачі отримали доступ до мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС. Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.    
 
Під час зустрічі було наголошено на посиленні партнерства між податковою службою регіону і ЗОСППР "Потенціал", зокрема, у питаннях надання практичної допомоги малому і середньому бізнесу.