Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Детально про фіскалізацію: Зустріч із запорізькими підприємцями

, опубліковано 09 жовтня 2023 о 09:37

Обов'язковість застосування РРО та програмних РРО, підключення касової техніки, порядок проведення розрахункових операцій і товарний облік – ці та інші питання роз'яснювали фахівці відділу фактичних перевірок податкової служби області під час нещодавньої  зустрічі з підприємцями в одному з торговельних центрів міста.

Для надання консультацій і практичної допомоги працівники Головного управління ДПС у Запорізькій області поспілкувалися із підприємцями-власниками крамниць, що реалізують товари.

Податківці докладно пояснили нюанси фіскалізації, механізм реєстрації РРО у податкових органах та програмних РРО в Електронному кабінеті, розповіли про функціонал ПРРО від ДПС. Фахівці податкової зауважили, що фізичні особи-підприємці, крім платників єдиного податку першої групи, при здійснені розрахунків за товари і послуги зобов'язані застосовувати РРО або програмні РРО на загальних підставах.

Також платникам пояснили вимоги Закону України № 3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" у частині здійснення розрахункових операцій, адміністрування податків, подання звітності та проведення податкового аудиту.