Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації і дотримання норм трудового законодавства: запорізькі податківці проводять зустрічі з підприємцями

, опубліковано 12 жовтня 2023 о 11:21

Останні зміни до податкового законодавства, дотримання гарантій в оплаті праці, оподаткування доходів працівників і сплата податків – основні теми зустрічей з підприємцями, які днями провів начальник Олександрівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Володимир Бабич.

Увагу платників зосереджено на ключових новаціях Закону України №3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану". Зокрема, йшлося про податкові пільги для суб'єктів господарювання прифронтових населених пунктів, подання звітності, контрольно-перевірочну роботу, заходи з погашення податкового боргу та відповідальність за порушення трудового законодавства.

Як наголосив Володимир Бабич, наймані працівники мають бути офіційно оформлені та отримувати заробітну плату у розмірах, не нижче мінімальної, з якої необхідно сплачувати податки і нараховувати єдиний внесок.

Також платникам надані консультації стосовно онлайн сервісів податкової служби, реєстрації і використання касової техніки і програмних РРО, ведення обліку товарних запасів і порядку проведення розрахункових операцій.