Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація ПРРО та облік товарних запасів: підприємці Запорізького району отримують фахові консультації

, опубліковано 23 жовтня 2023 о 10:17

Податківці Запорізького району продовжують роз'яснювальну кампанію щодо особливостей здійснення розрахункових операцій та повернення довоєнної системи оподаткування.

Місцевим підприємцям фахівці служби пояснюють механізм реєстрації програмних РРО. 

Так, для реєстрації ПРРО складається заява за формою №1-ПРРО, яка подається через Е-кабінет. У ній зазначається локальний номер ПРРО: числовий номер, який є унікальним серед номерів, що присвоюються суб'єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці. Фіскальний сервер автоматично обробляє заяву, за результатами чого ПРРО реєструється або формується відмова в реєстрації ПРРО. ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до реєстру. Про реєстрацію програмного РРО суб'єкту господарювання направляється інформація у квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО.

Також платникам детально розповідають про порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, а також основні положення Закону України №3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану".

Крім того, до податківців звертаються мешканці району за роз'ясненнями стосовно оподаткування благодійної допомоги, що надається внутрішньо переміщеним особам.