Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вимоги до фіскальних чеків та застосування платіжних терміналів: Новомиколаївським підприємцям роз'яснюють вимоги законодавства

, опубліковано 24 жовтня 2023 о 09:54

У Центрі обслуговування платників Новомиколаївської податкової інспекції підприємцям не тільки роз'яснюють норми законодавства, але й надають практичну допомогу, зокрема, під час реєстрації програмних РРО в Електронному кабінеті. 

Фахівці служби наголошують, що Законом України №3219-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари і послуги, а також суттєво зменшено розміри штрафних санкцій для фізичних осіб-підприємців спрощеної системи оподаткування.

Представникам бізнесу пояснюють вимоги до розрахункових документів, що підтверджують факт продажу товарів, надання послуг. Крім того, підприємці отримують консультації стосовно застосування платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків та правил ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації та документів, які підтверджують походження товарів і можуть використовуватись для їх обліку.

Також спеціалісти інспекції роз'яснюють новації оподаткування, зокрема, актуальні питання оподаткування благодійної допомоги людям, які вимушено переїхали до інших регіонів.