Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запорізькі агровиробники сплатили майже 48 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 31 жовтня 2023 о 09:02

Упродовж січня-вересня запорізькі сільськогосподарські виробники спрямували до місцевих бюджетів 47 мільйонів 900 тисяч гривень єдиного податку. 

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, у вересні від платників четвертої групи спрощеної системи оподаткування до скарбниць регіону надійшло майже два мільйони гривень.

Нагадаємо, ставка єдиного податку для агровиробників вираховується з 1 гектара сільгоспугідь або земель водного фонду та залежить від категорії (типу) земель, їх розташування (у відсотках до бази оподаткування).

Серед умов перебування на четвертій групі спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб – частка сільгоспвиробництва за попередній рік має бути не менше або дорівнювати 75 відсоткам, а для фізичних осіб – провадження діяльності виключно в межах фермерського господарства та площею сільгоспугідь або земель водного фонду не менше двох гектарів.

Більше матеріалів з питань оподаткування читайте на субсайті податкової служби Запорізької області: https://zp.tax.gov.ua.