Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Купівля у нелегальних продавців не надає гарантій споживачам: У Запоріжжі встановлено факт торгівлі побутовою технікою без державної реєстрації

, опубліковано 31 жовтня 2023 о 10:52

Побутову техніку продавали через соцмережу, а покупцям не видавали фіскальні чеки – таке порушення законодавчих вимог задокументували запорізькі податківці. 

Напередодні фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Запорізькій області через одну зі сторінок в Instagram зробили замовлення, а в зазначеному продавцем місці, де здійснювався продаж техніки, встановили факт торгівлі без державної реєстрації.

За результатами проведеної перевірки податківці викликали співробітників національної поліції України. Встановлені факти були внесені до протоколу про адміністративне правопорушення за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб'єкта господарювання за ч.1 ст. 164 КУпАП.

Вказану подію зареєстровано до ЄО. 

Нагадаємо, фахівці підрозділів податкового аудиту здійснюють аналіз інформації, розміщеної на сайтах і Інтернет-платформах та встановлюють факти порушень вимог порядку проведення розрахункових операцій суб'єктами господарювання при здійсненні продажу товарів через мережу Інтернет.

Також при купівлі товарів радимо звертати увагу на те, що продавець повинен працювати у правовому полі – мати державну реєстрацію, використовувати РРО або програмні РРО та видавати фіскальні чеки, що є гарантією захисту прав споживачів.

У випадку цих та інших порушень можна повідомляти податкову службу через чат-бот "StopViolationBot" в месенджері Telegram.