Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення заборгованості із заробітної плати та додержання мінімальних гарантій в оплаті праці знову у фокусі уваги органів влади і бізнесу

, опубліковано 15 листопада 2023 о 13:00

Вчора у Запоріжжі відбулось чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з зарплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації доходів. 

Розгляд проблемних кейсів роботодавців регіону проходив під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Мироненка за участі членів комісії, а також представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області, департаментів облдержадміністрації, а також керівників підприємств. Позицію податкової служби в обговоренні представляли очільниця управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Світлана Баневич та начальниця відділу адміністрування єдиного внеску Наталія Галушка. 

Основну увагу робоча група приділила аналізу заборгованості  із заробітної плати перед працівниками закладів охорони здоров’я та освіти області, а також були визначені перспективи вирішення питання щодо погашення заборгованості із обов’язкових платежів до бюджету Пенсійного фонду України.

В цілому, з початку року повністю або частково погасили заборгованість із заробітної плати 40 підприємств на суму 40 мільйонів гривень. При цьому, до бюджету надійшло майже шість мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, 29 мільйонів – єдиного внеску та 400 тисяч гривень військового збору.