Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запоріжці сплатили до державного бюджету сім мільярдів гривень

, опубліковано 06 грудня 2023 о 09:45

Упродовж січня-листопада платники податків регіону спрямували до державного бюджету 7 мільярдів 79,5 мільйона гривень. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, у листопаді до держбюджету запоріжці сплатили 1 мільярд 328 мільйонів гривень.

Серед основних податків і зборів, які з початку року сформували найбільші надходження, – податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, військовий збір, податок на прибуток підприємств.

Нагадаємо, відповідно до Закону України від 8 листопада 2023 року № 3428-ІХ "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України" з першого жовтня 2023 року частина податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України на відповідній території України та згідно із зазначеними нормами Кодексу належить до доходів загального фонду відповідних місцевих бюджетів, зараховується в повному обсязі до спеціального фонду Державного бюджету України.

Реквізити нових бюджетних рахунків оприлюднені на субсайті Головного управління ДПС у Запорізькій області за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv.