Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС долучилася до заходу «Результати звітної компанії з трансфертного ціноутворення – 2022»

, опубліковано 07 грудня 2023 о 11:55

Представники Державної податкової служби України взяли участь у заході «Результати звітної компанії з ТЦУ – 2022», проведеному компанією АК «Кроу Україна», яка є членом глобальної аудиторської мережі Crowe Global, спільно з фінансово-податковим комітетом Європейської Бізнес Асоціації з метою заохочення платників податків до запровадження прозорої практики ведення бізнесу у сфері трансфертного ціноутворення.

У рамках дискусії директор Департаменту трансфертного ціноутворення ДПС Катерина Риженкова ознайомила учасників з результатами звітної кампанії з трансфертного ціноутворення за 2022 рік, а також зосередила увагу на порядку подання Звіту у розрізі країн міжнародної групи компаній за 2022 рік материнськими компаніями-резидентами України.

Фахівці ДПС відповіли на запитання представників бізнесу та експертів щодо особливостей проведення аналізу відповідності умов контрольованих операцій з сировинними товарами принципу «витягнутої руки».

Учасники заходу дійшли згоди, що спільні заходи бізнесу та контролюючих органів у такому форматі дозволяють знизити податкові ризики, уникати найпоширеніших помилок податкового законодавства та стимулюють бізнес до добровільної сплати податків.