Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС взяли участь у XIV Міжнародній науково-практичній конференції «Трансформація фіскальної політики в умовах євроінтеграції»

, опубліковано 08 грудня 2023 о 17:20

Про трансформацію фіскальної політики в умовах євроінтеграції говорили сьогодні учасники XIV Міжнародної науково-практичної конференції, в якій взяла участь в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко та представники ДПС. Захід організовано Державним податковим університетом для обговорення пріоритетних напрямів соціально-економічного розвитку українського суспільства в умовах євроінтеграції під час воєнного стану.

«Такі заходи дуже важливі, оскільки у ході дискусії створюється наукове підґрунтя для практичної реалізації нових підходів та інструментів для ефективної роботи ДПС. Спільно з колегами з Міністерства фінансів та Кабінету Міністрів України активно працюємо над здійсненням основних кроків задля набуття членства в Європейському Союзі. На сьогодні в Мінфіні розробляється Національна стратегія доходів України. ДПС як учасник цього процесу в частині податкового адміністрування серед інших важливих кроків закладає також реалізацію євроінтеграційного курсу в післявоєнній Україні», – зазначила Тетяна Кірієнко.

Вона також відзначила, що наразі в ДПС опрацьовується перелік пріоритетних до імплементації Директив ЄС, вивчаються технічні можливості запровадження нових ІТ-рішень, сумісних з ЄС, приєднання до платформ ЄС.

Крім того, значна увага приділена діджиталізації Служби та розвитку електронних сервісів для платників, удосконаленню податкового адміністрування, тощо.

Учасники заходу, зокрема, обговорили питання запровадження «Е-аудиту» як високотехнологічного та аналітичного інструменту в контексті податкового контролю, декларування контрольованих операцій в Україні, забезпечення економічної безпеки держави.