Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перші кроки разом з податковою: запорізькі податківці надають консультаційну допомогу підприємцям-початківцям

, опубліковано 11 грудня 2023 о 15:14

Щодня до Олександрівської податкової інспекції за адміністративними послугами звертаються запорізькі підприємці, серед яких є ті, хто тільки-но започаткував власну справу. Найчастіше їх цікавлять питання, пов'язані з реєстрацією діяльності, обранням системи оподаткування, сплатою податків, поданням і веденням звітності.

Консультуючи платників щодо основних податкових норм, фахівці інспекції наголошують на перевагах електронних сервісів ДПС, які допомагають у веденні бізнесу та економлять час. Підприємцям презентують функціонал Електронного кабінету, у якому в режимі онлайн можна отримати більшість послуг, що надаються в Центрах обслуговування платників. Крім того, спеціалісти знайомлять з іншими ІТ-рішеннями податкової служби, зокрема, з "Програмними РРО" від ДПС, мобільним застосунком "Моя податкова", а також з корисними помічниками – чат-ботами, які доступні у месенджерах Telegram і Viber.

Під час зустрічей податківці розповідають про вимоги до заповнення реквізитів рахунків під час сплати податків і зборів, роз'яснюють норми законодавства, які регулюють трудові відносини, розрахункові операції, товарний облік, а також особливості оподаткування платників з тимчасово окупованих територій та благодійної допомоги.