Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розділ «Онлайн-навчання» доповнено матеріалом «Права та обовʼязки платників»

, опубліковано 12 грудня 2023 о 15:25

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, створено блок «Загальні положення».  

У цьому блоці розміщуватимуться матеріали щодо загальних положень податкового законодавства (поняття, права та обов’язки платників, ставки, пільги, суб’єкти, об’єкти, податкові періоди, порядок сплати, податкова звітність тощо). Це дозволить платникам у разі необхідності швидко та зручно ознайомитися із необхідною інформацією.

Перший матеріал «Права та обовʼязки платників податків» вже доступний у розділі «Онлайн-навчання».

В «Онлайн-навчанні» також розміщено нові матеріали:

у підрозділі «Податок на прибуток підприємств» – «Як неприбутковій організації отримати витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій?»;

у підрозділі «Рентна плата» – відеоматеріал «Заповнення розрахунку з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин».

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюється новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить 250 відео, текстових та презентаційних матеріалів.