Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запоріжці віддають перевагу Е-сервісам податкової: майже 96 відсотків звітують дистанційно

, опубліковано 15 грудня 2023 о 09:03

З початку року майже 96 відсотків запорізьких платників надіслали податкову звітність, використовуючи онлайн інструменти та застосунки. 

Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, серед платників-юридичних осіб дистанційний формат обрали 98 відсотків, серед фізичних осіб – 94 відсотки.

Керівник податкової служби регіону зазначив, що на даний час більшість сервісів представлені в Електронному кабінеті платника – від доступу до численних реєстрів до подання звітності, листування з податковою та сплати податків.

Крім того, мобільний застосунок "Моя податкова" дає можливість швидко отримувати необхідну інформацію з реєстрів, подавати заяви та декларації, а також сплачувати грошові зобов’язання. 

У месенджерах Telegram та Viber за допомогою електронного сервісу InfoTAX можна дізнатися стан розрахунків з бюджетом, результати обробки документів, строки подання звітності, сплати податків тощо.

Нагадаємо, детальна інформація та активні посилання на Е-сервіси ДПС розміщені на головній сторінці вебпорталу податкової служби: https://tax.gov.ua/, а також у розділі "Онлайн-навчання": https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/.