Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже всі податкові сервіси доступні онлайн: як ними користуватися – навчають податківці

, опубліковано 21 грудня 2023 о 10:11

Представники бізнесу і мешканці Запорізького району відвідують регулярні тематичні зустрічі з питань Е-сервісів податкової служби, які проводять спеціалісти податкової інспекції.

Фахівці Центру обслуговування платників наголошують, що для ефективної взаємодії з органами ДПС фізичні та юридичні особи використовують Електронний кабінет. Саме там зосереджені більшість послуг, які можна отримати під час офлайн відвідування податкової інспекції.

Крім того, платники активно використовують мобільний застосунок "Моя податкова", функціонал якого постійно доповнюється. Наразі за його допомогою можна замовити довідку про доходи, подати декларацію на отримання податкової знижки. Також він надає доступ до реєстрів, дозволяє перевірити справжність фіскального чека та інші послуги.

Серед інших мобільних сервісів, корисних для отримання податкової інформації та комунікації – чат-боти у месенджерах "InfoTAX" та "StopViolationBot".

Окрім інформації про сучасні електронні послуги, відвідувачів Запорізької податкової інспекції цікавлять питання реєстрації касових апаратів та програмних РРО, особливості оподаткування підприємців, які працюють у прифронтових населених пунктах, а також інструкції із заповнення платіжних документів для сплати податків і єдиного внеску.