Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення правил розрахункових операцій та обліку товарів популярному магазину побутової техніки донараховано фінансові санкції

, опубліковано 21 грудня 2023 о 15:33

Днями у Запоріжжі фахівці податкового аудиту Головного управління ДПС у Запорізькій області провели фактичну перевірку одного з магазинів популярної мережі з продажу побутової техніки.

Під час перевірки встановлені порушення Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Зокрема, представники мережі проводили розрахункові операції через реєстратор розрахункових операцій з порушенням використання режиму попереднього програмування та недотримувались правила ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

У результаті суб'єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності та донараховано фінансові санкції на суму понад два мільйони гривень.

Нагадаємо, фахівці підрозділів податкового аудиту проводять відпрацювання ризикових платників податків, які порушують норми законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО.